Få mest mulig ut av malmstolen

En belastningsskade kan oppstå plutselig og betydelig redusere livskvaliteten til den som rammes. Å inkludere bevegelse og variasjon i arbeidsdagen er en god måte å motvirke skader på, men det er alltid mange oppgaver som best kan uftøres sittende. Derfor er stolene våre utviklet for å forhindre skader og støtte rehabilitering etter en eksisterende skade på best mulig måte. Dermed kan du være trygg på at du alltid har de beste forutsetningene for å unngå fremtidige stressrelaterte skader.

Små endringer – store forskjeller

Små endringer – store forskjeller
Å sitte i en Malmstol gir deg et fantastisk ergonomisk utgangspunkt for å takle belastningen og kreftene som påvirker kroppen din når du sitter. Men stolen er bare en del av bildet. For å jobbe sunt må du også tilpasse arbeidsplassen til nettopp dine behov.

Ergonomisk sjekkliste

  • For å kunne dra full nytte av de ergonomiske funksjonene er det viktig at du sørger for å stille inn stolen riktig. Følg instruksjonsvideoene våre, eller ta kontakt, så hjelper vi deg.

  • Sitt litt tilbakelent, ca 15 grader. Uavhengig av stoltype er det denne sittestillingen de fleste finner mest behagelig. Stillingen er stabil og avlaster kroppsvekten mot stolen

  • Sett deg langt bak på setet. Da får du full kontakt med ryggstøtten slik at den gir støtte og avlastning der den skal. Forsikre deg om at seteputen ikke trekkes for langt ut slik at du ikke når ryggstøtten.

  • Sitt i rimelig høyde i forhold til gulvet – ikke for høyt. Du bør kunne sitte helt inntil ryggstøtten, litt bakoverlent og samtidig kunne nå gulvet med føttene. Dette er for å skape balanse i stolen og redusere trykket på lårene dine.

  • Juster bordhøyden etter stolen – ikke omvendt. Det skal ikke være nødvendig å løfte skuldrene for å nå bordet. Hvis bordet er for lavt, blir det fort til at du lener deg fremover, noe som på sikt blir veldig anstrengende.

  • Skjermhøyden skal justeres slik at blikket naturlig faller omtrent mot den øvre tredjedelen av skjermen. Nå har arbeidsplassen din en god grunninnstilling.

  • Plasser tastaturet, musen og annet redskap på bordet slik at du ikke trenger å strekke armene eller rotere dem utover.

  • Ikke lås stolen hvis du absolutt ikke trenger det, la den heller følge bevegelsene dine. Du kan også endre arbeidsstilling ofte, men unngå å endre stolens innstillinger.

Vil du lese mer om våre ergonomiske stoler?

Klikk her