Informasjonskapsler og personopplysninger

Informasjonskapsler og personopplysninger

Malmstolen tar hensyn til personvernet ditt!

I henhold til lov om elektronisk kommunikasjon, som trådte i kraft 25. juli 2003, skal alle besøkende på nettsteder som bruker informasjonskapsler informeres om dette. Besøkende må også få muligheten til å avvise lagring av informasjonskapsler på datamaskinen.

Hva er en informasjonskapsel?
En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på datamaskinen din når du besøker et nettsted som benytter seg av informasjonskapsler. Neste gang du besøker samme nettsted, leser nettstedet informasjonskapselen din og kan da vise sidene i henhold til innstillingene du har valgt.

Nettstedet vårt benytter seg noen ganger av informasjonskapsler, men da utelukkende for å gjøre det lettere for deg å bruke sidene våre.

Hvis du ikke godtar at informasjonskapsler lagres på datamaskinen din, kan du endre innstillingene i nettleseren for å forhindre slik lagring.

Personvernerklæring
Malmstolen behandler personopplysninger i samsvar med gjeldende lov, herunder EUs personvernforordning. Opplysningene som behandles er personopplysninger du har gitt oss eller som vi har innhentet fra deg.

Personopplysninger du har gitt oss

Når du for eksempel fyller ut et skjema, gir du oss personopplysninger. Det samme gjelder når du velger å abonnere på nyhetsbladet vårt eller når du registrerer en klage. Personopplysninger du gir oss og som vi behandler kan f.eks. være navn, adresse, personnummer, mobil- og telefonnummer og e-postadresse.

Personopplysninger vi har innhentet fra deg

Når du besøker nettstedet vårt, fyller ut et skjema eller velger å abonnere på nyhetsbrevet vårt, behandler vi personopplysninger om deg. Slike opplysninger kan omfatte navnet ditt, kontaktopplysninger, kundeopplysninger, IP-adresse, operativsystem, informasjon om maskinvaren og programvaren du bruker, informasjon knyttet til dine kontakter med oss, informasjon om nettvanene dine (f.eks. geografisk beliggenhet, økttid, hvilke eksterne sider du tidligere har besøkt, interessene dine og informasjon om din øvrige bruk av tjenestene og produktene våre).

Dine rettigheter

Du har rett til gratis å be å motta skriftlig informasjon om hvilke personopplysninger vi har registrert om deg. Du kan når som helst be om at feilopplysninger blir rettet opp. Du kan også ha rett til å be oss om å slette eller begrense personopplysningene vi innehar om deg og at vi gir deg en kopi av disse personopplysningene (såkalt dataportabilitet).

Hvis du ikke har grunnlag for forespørselen eller den er urimelig, f.eks. hvis du ofte og med korte mellomrom ber om utdrag eller sletting, kan vi enten nekte å etterkomme forespørselen din eller kreve et gebyr for å dekke de administrative kostnadene for forespørselen. Du sender forespørselen til oss ved hjelp av kontaktopplysningene nedenfor.

Hvis du er misfornøyd med hvordan vi har behandlet personopplysningene dine, kan du også kontakte oss på kontakopplysningene ovenfor. Du har også rett til å sende inn en klage på vår behandling av personopplysninger til:
Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm
Sverige
datainspektionen@datainspektionen.se