Malmstolens ergonomiske hjørnesteiner

Arbeidsplassene våre endres, og vanene våre med dem. Det som ikke endrer seg er menneskets anatomi og kroppens behov for støtte, avlastning, avslapning og bevegelse ved stillesitting. Derfor er vitenskapen bak stolene våre basert på omfattende internasjonal forskning innen belastningsergonomi – alt dette for at du skal føle deg like bra når du kommer hjem fra jobb som når du kom dit på morgenen.

Mennesket er en kompleks skapning som består av flere forskjellige systemer som alle er gjensidig avhengige av hverandre. Når du sitter, er det hovedsakelig ryggraden, nervesystemet og rygg- og kjernemuskulaturen som samarbeider for å motvirke tyngdekraften, som stadig trykker kroppen nedover. Hvis du slapper av i nakken, vil hodet ditt falle fremover, og hvis du lener deg til siden vil du umiddelbart føle hvordan tyngdekraften utsetter visse deler av kroppen din for ekstra belastning. Hvis et område utsettes for statisk belastning i lang tid, blir musklene stive. Fortsetter vi slik, vil det til slutt oppstå belastningsskader. Sitteergonomi handler derfor om å finne den perfekte balansen mellom bevegelse, avslapning, støtte og avlastning. Det er enkel fysikk, og noe vi må forholde oss til.

Balansert sitting

I utviklingen av stolene våre begynner vi alltid med den nyeste forskningen på belastningsergonomi. Basert på vitenskapelig beviste fakta og tester, er en liggende sittestilling den posisjonen som er mest skånsom for kroppen. Stolen setter kroppen din i balanse slik at hodet kan hvile balansert på skuldrene - helst mot en justerbar nakkestøtte. Ryggstøtten opprettholder ryggens naturlige S-krumning og trykket fordeles over størst mulig overflate, hvilket forbedrer blodsirkulasjonen betydelig. Stolens gynging følger også kroppen, og det fremmer brukerens dynamiske bevegelse og variasjon.

 • Støtte

  Uten støtte kollapser kroppen, selv om vi prøver å sitte oppreist. En individuelt justert ryggstøtte holder overkroppen naturlig oppreist, og dermed minimeres musklenes anstrengninger og belastningen fordeles jevnt over ryggvirvlene. For best mulig forutsetninger anbefales også en justerbar nakkestøtte som hodet kan hvile mot.

 • Avlastning

  Når vi sitter, er det hovedsakelig overkroppen som belastes, men hvis ryggen hjelper til ved å opprettholde s-krumningen, reduseres belastningen betydelig. I kombinasjonen med en ryggstøtte som følger kroppen naturlig og et spesialutviklet sete som fordeler vekten over størst mulig overflate, oppnås optimal avlastning.

 • Avslapning

  Med stolene våre slipper du å måtte spenne musklene for å sitte rett. Når musklene slapper av og vekten fordeles over et større område, forbedres blodsirkulasjonen, som igjen gir bedre utbytte av næringsstoffer og oksygen i kroppen. Du blir mer våken og kan fokusere lenger.

 • Bevegelse

  Kroppen vil bevege seg der stolene våre følger kroppen naturlig når vi for eksempel strekker oss etter telefonen, beveger oss nærmere skrivebordet eller lener oss tilbake. Når støtte, lindring og avslapning kombineres med bevegelse, stimuleres blodsirkulasjonen ytterligere.

Hvorfor velge en Malmstol?

 • 1/

  Alle stolene våre fremmer blodtilførselen til muskler, hjerne, hjerte, lunger og fordøyelsessystem. Du sitter i en avslappet posisjon som holder deg våken og fokusert, selv under lengre sitteøkter

 • 2/

  Den bakoverlente sittestillingen er utvilsomt den mest skånsomme for kroppen. En individuelt innstilt stolrygg med en komplementerende nakkestøtte gir både ryggraden og ryggvirvlene optimale forhold for å unngå skader

 • 3/

  Ved å balansere kroppen i likevekt mot tyngdekraften blir med mindre anstrengelse i musklene i nakke, rygg og torso. Dette forhindrer overanstrengelse i de berørte muskelgruppene og reduserer faren for belastningsskader.

 • 4/

  Vi har modeller for alle typer kontor, fra Individual-seriens avanserte og personlig kalibrerte stoler til Active-seriens selvtilpassende sitteløsninger for det aktivitetsbaserte kontoret.

Få mest mulig ut av din malmstol

Lær mer om kontorergonomi og hvordan du kan tilpasse arbeidsplassen din.

Les mer