Vår Historie

Et møte til rett tid

Det hele begynte i 1994, på en brygge i Hunnebostrand i Sverige. Der møttes Malm og australske Scott Larson på et familietreff. Mens de satt og så solnedgangen over sjøen fortalte Scott om et nytt verdenspatent på stolrygger han nettopp hadde hørt om. De begynte å diskutere om det kunne værer noe for det lokale markedet – og det kunne det, mente de, for det fantes ikke så sofistikerte arbeidsstoler i Europa.

Malmstolen har vokst siden den gang. Det som startet med et par prototyper ved bordtennisbordet i kjelleren til Malm-familien er nå et av verdens ledende selskaper innen skandinavisk ergonomi. Malmstolen har funnet sitt marked, ikke bare i Sverige, men i en rekke europeiske land der bedrifter ønsker å gi sine ansatte ergonomisk riktige arbeidsplasser. Og de fleste som har prøvd en Malmstol, holder seg ofte til den.

  • Basert på forskning og beviste fakta

    Målet har hele tiden vært å utvikle ergonomiske arbeids- og kontorstoler som forebygger og lindrer belastningsskader som kan oppstå når man tilbringer mye tid sittende. For å oppnå det holder vi oss oppdatert på forskningsutviklingen innen belastningsergonomi, både i Sverige og internasjonalt. Da er biomekanikk, fysiologi og nevrofysiologi spesielt viktige områder. Forskningen går stadig fremover, der nye erfaringer påvirker hvordan fremtidens arbeidsredskap vil utformes. Konstruksjoner forbedres, materialer byttes ut og arbeidsmåter finjusteres. Det som ikke endrer seg er fysikklovene, menneskets anatomi og kroppens behov for støtte, avlastning, avslapning og bevegelse. Derfor blir fremtidens utfordring å fortsatt holde tritt med forandringene i hvordan vi jobber og dekke behovet for ergonomisk tilpassede stoler. En stol blir nemlig aldri bedre enn den er stilt inn.