Hva er ergonomi?

Ergonomiens betydning for velvære

Ergonomi dreier seg om å skape forhold for å føle seg bra – og unngå visse typer skader og plager. Det handler om livskvalitet, enten du er på jobb eller hjemme. Derfor bør du ta dette med ergonomi svært alvorlig.

Malmstolens fokus på belastningsergonomi

Hos Malmstolen prioriterer vi belastningsergonomi, en kritisk gren av den overordnede ergonomien. Belastningsergonomi fokuserer på hvordan arbeidsbelastninger påvirker kroppens bevegelsessystem, inkludert elementene (som muskler, sener, skjelett, brusk, leddbånd og nerver) som muliggjør menneskelig bevegelse og kroppsholdninger.

Risikoer med slitasjeskader

Slitasjeskader, også kjent som belastningsskader, oppstår fra fysisk overanstrengelse gjennom repetitive bevegelser eller feil arbeidsstillinger. Disse skadene kan resultere i betennelser i muskler, sener og skjelett, og kan også påvirke nerver og blodkar, noe som fører til smerte.

Forebyggende tiltak gjennom ergonomi

For å forhindre disse skadene, er ergonomi nøkkelen. Gjennom vitenskapelige funn og praktiske studier har det vist seg hvordan tilpasninger i arbeidsmiljøet, som riktig verktøy, belysning eller en korrekt innstilt arbeidsstol, kan minimere risikoen. Individuelle tilpasninger basert på ergonomiske prinsipper er essensielle for å forhindre disse skadene i hvert unikt arbeidsmiljø.

Systematisk arbeidsmiljøarbeid og ytterligere ressurser

Å forebygge og håndtere risiko for belastningslidelser er en del av det systematiske arbeidsmiljøarbeidet. På arbeidsmiljøetaten sin hjemmeside kan dere lese mer om dette emnet nedenfor (SE).

Belastningsergonomi

Systematiskt Arbetsmiljöarbete

Så kan verksamhetens arbetsmiljö förbättras

Tips och vägledning till ditt arbetsmiljöarbete